maanantai 24. helmikuuta 2014

Se virtaa, kun sille antaa tilaa

Viime viikonlopun Luova virtaus -kurssista jäi kiitollinen ja levollinen olo. Yhteinen kokemus pienessä ryhmässä: tunnelmia, ajatuksia, naurua. Rauha ja tila pysähtyä oman luovuuden ääreen, kuunnella sitä, päästää se esiin. Mielikuvitusta, aistien avaamista, oman ilmaisun tunnustelua.

Luovuus on ennen kaikkea yhteyttä omaan ytimeen, omaan elämänvoimaan. Se on virtaus, jonne ilo johdattaa. Luovuus on jotain, joka liitelee mielen ohi. Se on sielun tapa olla olemassa ja ilmaista itseään. Se virtaa, kun sille antaa tilaa ja vapautta.

Pamela Metzin toimittama teos Luovuuden Tao sisältää inspiroivia ajatelmia luovuuden olemuksesta. Tässäpä pari otosta kirjan tuumailuista.


Kolme tietä luovuuteen

Saatat ajatella, että luovuuden Tao on naiivi
ja että sillä ei ole todellista arvoa.

Jos olet aidosti pohtinut, miten elää luovasti,
luovuuden Tao on tukenasi.
Jos vain haluat elää luovasti,
löydät kyllä luovuuden salaisuuden.

Luovuuteen on kolme tietä:
avoimuus, arvostelusta luopuminen ja leikkisä asenne.

Kun et arvostele omia töitäsi,
luovuutesi voima virtaa vapaasti.

Kun säilytät leikkisän asenteen,
työsikin sujuu leikiten.


Ajattomuus

Luovuuden Tao on huomaamaton,
koska se on aina läsnä.

Se ilmaisee itsensä äänettömästi,
saapuu kutsumatta
ja luo ponnistelematta.

Se on ajaton ja sulkee kaiken lempeästi syliinsä.

Otteet kirjasta: Pamela K. Metz, Luovuuden Tao
 

2 kommenttia:

  1. Kiitollinen ja levollinen olo jäi minullekin yhtenä kurssilaisista. Oli todella hienotunnelmainen päivä, rauhallisesti etenevä mutta koko ajan uutta esiin soljuttava. Hyvin toimivia harjoituksia, joissa jokainen sai katso sisimpäänsä ja nostaa sieltä esiin mitä sitten tulikin. Mirkan ihmistä ymmärtävä herkkä ja lempeä ote asioihin ja ihmisiin loi ilmapiirin, jossa kaikki saivat olla mitä olivat. Ei vähääkään mitään pinnistämistä vaan vain pulppuamista, yhteyttä omaan loputtomaan luovuuden lähteeseen ja tiedostamattomaan. Lyhyessä ajassa saimme esiin tosi paljon oleellista itsestämme! Jäi kaunis muisto tästä päivästä elämän päivien virrassa. Lämmin kiitos Mirkka ja muut mukanaolleet!

    VastaaPoista